Ortaokul

EĞİTİM YAKLAŞIMI

Meltem Ayhan Ortaokulunda öğrencilerin bireysel farklılıkları değerlendirilir, uygulanan yöntem ve tekniklerle en üst düzeyde öğrenmeleri sağlanır. Etkinlik temelli öğrenme yöntemiyle öğrencilerin bilgiyi yaparak, yaşayarak içselleştirmeleri sağlanı

Öğrencileri merkezi sınavlara hazırlamak için belirli bir programla ek çalışmalar yapılır.

Her sınıf düzeyinde ayrı ayrı olmak üzere her öğrencinin bir danışman öğretmeni vardır; danışman öğretmen, öğrenci ve veliyle işbirliği içerisinde çalışır.

İngilizce öğretiminde öğrencilerimizin her zaman İngilizce konuşmalarını, kendi başına bir hikâye kitabı okumalarını, öğretmen tarafından verilen konular hakkında makaleler yazmalarını sağlayacak çalışmalar yapılır. İngilizce öğretmenleri derslerde ve okul içinde öğrenciyle iletişimlerinde İngilizce konuşurlar.

İkinci Yabancı Dil programı isteğe bağlı olarak kulüp çalışmaları içinde uygulanır.

Çocukların gelişimi için aile-okul işbirliğinin önemi ve bu yolda birlikte ilerlemenin vazgeçilmez olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu yüzden okulumuz, aileleri eğitim sürecine katılmaları için teşvik eder, onlara çeşitli olanaklar sunar.