23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, anaokulu 3 yaş grubundan ortaokul son sınıfa kadar tüm öğrencilerin etkin katılımı ile kutlandı. 23 Nisan Pazartesi günü okul bahçesinde yapılan törende veliler de çocuklarının sundukları oyunları, gösterileri büyük bir gururla izlediler ve çocuklarının 23 Nisan coşkusunu paylaştılar. Okul Müdürü Çiğdem Demir’in ulusal egemenliğin günümüzdeki değerine vurgu yapan konuşmasının ardından sahne alan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri hem doya doya eğlendiler hem de velilerine duygulu anlar yaşatarak 23 Nisan sevinçlerine onları ortak ettiler.

“Meltem Ayhan Anadolu Lisemizde eğitim öğretim tüm hızıyla sürüyor. Öğrencilerimizin müfredat temelli kazanımları düzenlediğimiz türlü sosyal etkinliklerle de pekiştiriliyor. Üniversite Giriş Sınavı’nın yoğun temposu içindeki 12. ve sınav heyecanını şimdiden yaşamaya başlayan 11. sınıf öğrencilerimiz ile üniversiteleri ve üniversite yaşamını yerinde görüp tanımak amacıyla geziler düzenliyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Hacettepe Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimizin gelecek tasarımlarına katkıda bulunduğuna inandığımız üniversite gezilerimiz sürecek.”

Öğrenme mekanlarımızı genişletiyoruz!

“Öğrenme mekanlarımızı genişletiyoruz!

Okulumuzun 5 ve 6.sınıf öğrencileri derslerde öğrendiklerini Feza Gürsey Bilim Merkezinde uyguladılar.
Feza Gürsey Bilim Merkezinin bilimsel gösterilerine katılan Meltem Ayhan Okulları öğrencileri “Durgun Elektrik, Sıvı Azot ve Kimyasal Tepkimeler” ile ilgili gözlemlerde bulundular.”

“Meltem Ayhan Okulları olarak bilim dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 8.sınıf öğrencilerimiz Norveç’te bulunan Oslo Üniversitesi’ne canlı bağlanarak “YUMUŞAK MADDE ve YAPAY HÜCRE KONSEPTİ” konulu e-konferansa katıldılar. Dr. İrep Gözen’in eğlenceli sunumu ve ekibinin hazırladığı deneylerle keyifli bir bilim yolculuğuna çıkan öğrencilerimiz konferans sonunda merak ettikleri soruları sorarak yeni bilgiler edinmenin heyecanını yaşadılar.”

Takvim

Kasım 2018