STEM +

STEM, Science (bilim) Tecnology (teknoloji) Engineering (mühendislik) Math (matematik) temelli eğitim yaklaşımı olarak disiplinler arası ilişkilendirmeyle öğrencinin bütünlüklü düşünme ve üretme becerisini desteklemektedir. STEM eğitimi almış öğretmenlerimizin rehberliğinde, anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz STEM temelli etkinlikler gerçekleştirmektedir.

Eğitimde ileri ülkelerin günümüzde "iş içinde yaparak öğrenme" ilkesini yeniden keşfettiğini görüyoruz. Okulumuzda kurgulanan eğitim süreci de bu keşfe uygun olarak bilim, matematik, teknoloji ve mühendislik disiplinlerini bir arada değerlendiren STEM eğitim yaklaşımını temel alır. STEM çalışmaları okulumuzda belli bir program dahilinde, bu alanda eğitimli öğretmenlerce haftalık 2 ders saati olarak yürütülmektedir.